Παρακάμπτουν τους γιατρούς για τη στυτική δυσλειτουργία

Ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια οι άνδρες στην Ευρώπη, οι οποίοι παρακάμπτουν το σύστημα Υγείας, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν αναστολείς της φωσφοδιεστεράσης τύπου 5 (PDE5) , φάρμακα για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας (ΣΔ), σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν στο 12ο Συνέδριο της European Society for Sexual Medicine (ESSM).

$(document).ready(function(){ $(‘.article_canvas img[alt!=””]’).each(function(){ var $img = $(this); var a = $img.css(‘float’); var ml = $img.css(‘margin-left’); var mr = $img.css(‘margin-right’); if (a == “left” || a == “right”) { // For floated images (left and right): var w = $img.outerWidth(); var c = $img.attr(‘alt’); // Create the table var t = ‘

‘; t = $img.wrap($(t)); // Add the caption $img.after(‘

‘+c+’

‘); } }); });

Ο Δρ. Mike Kirby, καθηγητής του University of Hertfordshire (UK), δήλωσε: «Όταν ένας ασθενής με ΣΔ χρησιμοποιήσει αναστολείς PDE5, παρακάμπτοντας τον ιατρό του, αυτόματα περιορίζει τις δυνατότητες και την ικανότητα του τελευταίου να διαγνώσει σημαντικά υποβόσκοντα νοσήματα, τα οποία μπορεί να είναι και τα αίτια εμφάνισης της ΣΔ (όπως σακχαρώδης διαβήτης, αρτηριακή υπέρταση, υπερχοληστεριναιμία)».

Ο καθηγητής Kirby μαζί με τους συνεργάτες του πραγματοποίησε…
μια έρευνα που περιλάμβανε 11.899 άνδρες, ηλικίας 18 και άνω, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν ένα ερωτηματολόγιο μέσω ιστοσελίδας, με σκοπό να εξαχθεί ένα αριθμητικό αποτέλεσμα σχετικά με το πόσοι Ευρωπαίοι χρησιμοποιούν φάρμακα κατά της ΣΔ με ιατρική συνταγή και πόσοι άνευ.
Παρατήρησαν πως σε χρονικό διάστημα 6 μηνών, 1.252 άνδρες χρησιμοποίησαν αναστολείς PDE5 χωρίς συνταγή ιατρού ( 3% άνδρες 18-34 , 4,1% άνδρες 35-50 και 2,8% άνδρες άνω των 50 ετών). Τα αποτελέσματα αυτά συγκρίθηκαν με τα στατιστικά στοιχεία της απογραφής του 2007 για τους μόνιμους κάτοικους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπολογίσθηκε, κατά προσέγγιση, ότι ο πληθυσμός των ανδρών στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης , που χρησιμοποιεί αναστολείς PDE5 χωρίς ιατρική συνταγή, είναι 1,5 εκατομμύρια ηλικίας από 18-34, 2,3 εκατομμύρια ηλικίας από 35-50 και 2,4 εκατομμύρια ηλικίας άνω των 50.

Πρέπει να σημειωθεί ότι φάρμακα που αγοράζονται χωρίς ιατρική συνταγή, συνήθως προέρχονται από τη «μαύρη» αγορά και είναι αμφιβόλου θεραπευτικής αξίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το ποσοστό των φαρμάκων που διακινούνται από τη «μαύρη» αγορά αυξήθηκε κατά 384% μεταξύ 2005 και 2006 με πρόσθετη αύξηση κατά 51% το 2007, ενώ την πρώτη θέση στη λίστα καταλαμβάνουν τα φάρμακα για την αντιμετώπιση της ΣΔ.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο