Εθελοντισμός

Η Ελληνική Εταιρεία Alzheimer, υπογραμμίζει από την ίδρυσή της τον φιλανθρωπικό και εθελοντικό της χαρακτήρα. Δεν θα μπορούσε λοιπόν παρά να  υποστηρίζει και να προωθεί τον εθελοντισμό σε κάθε του μορφή, αναγνωρίζοντας έτσι την σημαντική συμβολή των εθελοντών στις δράσεις της.

—— Πολλες προσπάθειες γίνονται από την εταιρεία προκειμένου να πληροφορήσει επαρκώς την κοινή γνώμη και να διαλύσει τις προκαταλήψεις αναφορικά με την άνοια. Στις προσπάθειες αυτές, έβρισκε πάντα αρωγό ένα  δίκτυο  εθελοντών που αποτελείται από γιατρούς, φυσιοθεραπευτές, νοσηλευτές, ψυχολόγους,  κοινωνικούς λειτουργούς κλπ. Φυσικά από το  σώμα των εθελοντών δεν θα μορούσαν να λείπουν και οι απλοί πολίτες, οι οποίοι προσφέρουν αμέριστα τη βοήθεια τους στους ασθενείς και τους περιθάλποντες.
——- Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer προσκαλεί ανθρώπους που επιθυμούν να προσφέρουν την εθελοντική εργασία τους, προκειμένου να την υποστηρίξουν στο λειτούργημα που επιτελεί. Οι τομείς στους οποίους υπάρχει δυνατότητα και ανάγκη να απασχοληθεί ένας Εθελοντής είναι:

  • Υποδοχή / Γραμματεία / Διοίκηση
  • Πληροφορική / Τεχνικός υπολογιστών
  • Ομάδα κατ’ οίκον
  • Κέντρα Ημέρας
——- Οι υποψήφιοι εθελοντές θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν νέες εμπειρίες και νέες δεξιότητες και να έλθουν σε επαφή και να συνεργάζονται με ανθρώπους. Η εμπειρία τους στην Εταιρεία Alzheimer μπορεί να τους προσφέρει συναισθήματα αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και πληρότητας μέσα από τη γνωριμία τους με ένα καινούριο χώρο και την προσφορά και την αξιοποίηση του ελεύθερου τους χρόνου.
——- Το ωράριο λειτουργίας της Εταιρείας είναι από τις 7.30 έως τις 15.30 στην «Αγία Ελένη», στον «Άγιο Ιωάννη», στο Κέντρο Ημέρας στο Χαρίσειο Γηροκομείο και στο ΚΗΦΗ Πανοράματος. Στην Εταιρεία Alzheimer Καλαμαριάς με την οποία η ΕΕΝΑΣΔ έχει στενή συνεργασία, το ωράριο λειτουργίας είναι 17:00 με 21:00. Επιπλέον, κατά περιόδους η ΕΕΝΑΣΔ αναλαμβάνει δράσεις και έχει ανάγκη από υποστήριξη και εκτός αυτών των ωραρίων Επίσης λειτουργεί ομάδα περιθαλπόντων στο Χαρίσειο Γηροκομείο καθημερινά, τις απογευματινές ώρες 17:00 με 20:00.
——- Οι εθελοντές μπορούν να απασχοληθούν σε έναν ή περισσότερους τομείς τις ώρες που οι ίδιοι μπορούν να διαθέσουν (ακόμη και για 2 ώρες ανά βδομάδα). Οφείλουν ωστόσο να δεσμευτούν για το ωράριο που θα διαθέσουν, ώστε οι υπεύθυνοι των τμημάτων να μπορέσουν να το εντάξουν στον προγραμματισμό τους και να το αξιοποιήσουν. Αν αυτό είναι αδύνατο, τότε μπορεί κανείς να δηλώσει Έκτακτος Εθελοντής και να καλείται μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις αυξημένων αναγκών.
—— Τόσο οι υποψήφιοι Εθελοντές, όσο και οι Εθελοντές-Ειδικοί μπορούν να γνωστοποιήσουν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν εθελοντικά ή για πρακτική άσκηση στη δραστηριότητα της ΕΕΝΑΣΔ, συμπληρώνοντας τη σχετική αίτηση.
—- Πληροφορίες:  Κατερίνα Αγγελίδου, 2310810411 εσωτ.32, ekpaideusi.alz@gmail.com

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο