Ο ΑΝΔΡΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΩΝ 50 ΕΤΩΝ

O άνδρας στην ωριμότητα του σπάνια καταθέτει τα όπλα.
Οι γκρίζοι κρόταφοι θεωρούνται γοητεία.
Και όταν οι ανδροπαρέες συζητούν για γυναίκες, οι γνώμες διίστανται…
Μια επίσκεψη σε συνοικιακό καφενείο μας έδωσε κάποιες απαντήσεις για το αν οι άνδρες παραμένουν «κυνηγοί» του ωραίου φύλου μετά τα 50 τους χρόνια. Οι περισσότεροι δηλώνουν απόλυτα πιστοί στη σύζυγο τους. Δεν λείπουν όμως και οι απόψεις ότι οι όμορφες γυναίκες αποτελούν τον… αιώνιο πειρασμό για κάθε άνδρα, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Οι ειδικοί το επιβεβαιώνουν. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο σύζυγος στρέφει το ενδιαφέρον του στην προσέλκυση ενός νεότερου θηλυκού. Παρ’ όλα αυτά, δύσκολα θα προχωρήσει στη διάλυση του γάμου του. Σε αντίθεση με τις μεσήλικες γυναίκες που συχνά χωρίζουν με πιο αποφασιστικό τρόπο. (Ασχέτως αν απιστούν λιγότερο συχνά)
Ο κος Θάνος Ασκητής ,ψυχίατρος –σεξολόγος, επιβεβαιώνει ότι τα διαζύγια παρουσιάζουν αύξηση, όταν πρόκειται για ζευγάρια της εν λόγω ηλικίας. Οι σύζυγοι παρουσιάζονται ευάλωτοι. Ακόμη και αν τα χρόνια περνούν, αρνούνται να δεχθούν ότι η αναζήτηση ενός καινούργιου και πιθανώς νεότερου συζύγου,δεν τους αφορά.
Ο νέος είναι ωραίος . Αλλά και ο παλιός δεν πάει πίσω. Πόσο μάλλον όταν η γοητεία συμβαδίζει με τη λογική και το σεβασμό. Κυρίως προς τον εαυτό του.

Άννα Περουτσή

http://ygeia.ert.gr/details.asp?id=1929&catid=3116

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο