Στέγη Στοργής ΕΚΑΒΗ

Στέγη Στοργής ΕΚΑΒΗ

Στο “Εκάβη” η ζωή σημαίνει ποιότητα, άνεση, δραστηριότητα, συντροφιά και αγάπη.

Μια αληθινή Στέγη και Σχέση στοργής.

Η Τρίτη Ηλικία είναι οι δικοί μας άνθρωποι, οι γονείς μας, πρόσωπα αγαπημένα από το συγγενικό ή το φιλικό μας περιβάλλον. Είναι οι συνάνθρωποί μας που αθόρυβα, διακριτικά και με αγάπη μεταγγίζουν στην ψυχή και τη σκέψη μας τη σοφία τους, διεκδικώντας λίγη στοργή και συντροφικότητα.

Η απόφασή να μείνουν σε ένα γηροκομείο τους κάνει να πιστεύουν ότι κλείνει ένας κύκλος ζωής, μελαγχολούν κοιτάζοντας προς τα πίσω, διότι πιστεύουν ότι δεν θα προλάβουν να κάνουν όσα ήθελαν να κάνουν . Η αλήθεια όμως είναι ότι η τρίτη ηλικία είναι μια περίοδος εξίσου δημιουργική, παραγωγική και δυναμική στη ζωή των ανθρώπων. Είναι η περίοδος που ο άνθρωπος, βλέπει τον κόσμο με άλλα μάτια, χαίρεται και δίνει σημασία σε απλά πράγματα που οι νέοι δεν έχουν την ωριμότητα που χρειάζεται για να τα εκτιμήσουν.

Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στους ανθρώπους αυτούς μια ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΡΓΗΣ που να τους ικανοποιεί όλες τις ανάγκες τους, πνευματικές, ψυχικές και σωματικές, προσφέροντας περιποίηση, αγάπη και ενθαρρύνοντας την συχνή επίσκεψη των συγγενικών προσώπων, ιδιαίτερα νεαρής ηλικίας.

Το ανθρώπινο Δυναμικό της μονάδας μας, αποτελείται από νοσηλεύτριες , προϊσταμένες, μαγείρισσες, καθαρίστριες και έναν πλήρους απασχόλησης κοινωνικό λειτουργό. Στη μονάδα μας ακόμη απασχολούνται ένας παθολόγος, ψυχίατρος και σε καθημερινή βάση ένας φυσιοθεραπευτής.

Η Στέγη Στοργής ΕΚΑΒΗ με την πολυετή της πείρα, είναι σε θέση να προσφέρει ένα ζεστό σπίτι για όλους όσου το χρειάζονται, είτε αφορά σε αυτοεξυπηρετούμενα άτομα που απλά χρειάζονται παρέα, φροντίδα και μια σωστή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είτε σε μη αυτοεξυπηρετούμενα άτομα που χρείζουν ιδιαίτερης φροντίδας και παρακολούθησης. Η στέγη μας προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ελευθερία σε κάθε της ένοικο, με σκοπό να προσαρμόζει και να απολαμβάνει την καθημερινότητά του στα πλαίσια των δικών του δυνατοτήτων και προτιμήσεων.

Σε μια ήσυχη και καταπράσινη γειτονιά της Γλυφάδας, κοντά στο κολυμβητήριο, σ’ ένα χώρο πλήρως ανακαινισμένο, δομημένο βάσει αυστηρών προδιαγραφών, απόλυτα συμβατών με τη νέα νομοθεσία, έχει δημιουργηθεί ένα “ζεστό σπίτι” για κάθε ηλικιωμένο που επιζητά την άνεση, τη γαλήνη και τη φιλική ανθρώπινη παρουσία. Η διευθέτηση και η διακόσμηση των χώρων του “Εκάβη” εκπληρώνουν τις λειτουργικές αλλά και αισθητικές απαιτήσεις των κατοίκων του.

Το κτίριο είναι εξολοκλήρου διαμορφωμένο για ανθρώπους με κινητικά προβλήματα (με μπαστούνι, περιπατητήρα ή αναπηρικό αμαξίδιο). Διαθέτει ψηφιακό κύκλωμα παρακολούθησης εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, αυτόματη πυρόσβεση, ανελκυστήρα προδιαγραφών ΑΜΕΑ και κεντρική μουσική.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΚΑΒΗ – ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΡΓΗΣ
ΗΡΑΣ 10 & ΟΙΝΟΗΣ, ΓΛΥΦΑΔΑ, Τ.Κ. 166 74,
ΤΗΛ.: 210 8940424 – 210 8943832, FAX: 210 8980868

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο